Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det riktigt svåra


Nu börjar det riktigt svåra arbetet i Libyen.

Visst är det, i alla fall inledningsvis, oerhört svårt och gräsligt att organisera motstånd, att rasera strukturer, döda och dö. Men nu ska det byggas ett land, en fungerande samhällsgemenskap där man t.ex. tolererar olikheter i bakgrund och tankar. Där man inte tillskriver hela stammar och klaner brott och egenskaper som vissa företrädare uppvisat. Där man vill och strävar efter att förlåta och glömma. Den besegrade gruppen är inte obetydlig. Förhoppningen är framöver en fungerande demokrati, detta i ett land där man aldrig varit i närheten av något liknande.

Jag tror inte det blir lätt. Lycka till Libyen!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.