Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Moderaterna gör rätt

Men alla skulle ha gjort det, för länge sen.

Man kan ha väldigt olika bevekelsegrunder för att slopa det politiska engagemanget i kyrkan. Att partier ska styra kyrkan har hur som helst aldrig varit en god idé och inte har den goat till sig med åren.

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

 1. Håkan Wiklund

  Håller med Andreas om att kyrkans inflytande i politiken, åtminstone i partipolitiken, inte bara borde minska, utan avvecklas helt.

  Däremot ska den politiska världen få inhysa människor av alla möjliga slag; kristna, troende av andra religiösa valörer, ateister, agnostiker… you name it.

  Med olika lidelser och drivkrafter.

  Och självfallet gör Moderaterna rätt här, det finns inga vettiga argument för att kyrkan ska styras av politiker efter skilsmässan från staten.

  När ska de andra partierna ta efter? KD?

  http://hakans-blogg.blogspot.com/2011/08/sann-efterfoljelse.html

 2. JonasE

  Frågan är om Kyrkan kommer att sakna Moderaterna nämnvärt ??, då Kyrkans humanism och M-politiken inte går så bra ihop!!……..Påskuppropet som exempel!!.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Håkan Wiklund (2011-08-26 23:42)
  Vilket inflytande menar du att kyrkan har på partipolitiken? Tänker du då på något samfund eller på kristna företrädare i allmänhet?
  Frågar inte kritiskt, mer nyfiket.

 4. Jan Nilsson

  Svar till JonasE (2011-08-27 13:26)
  Här blandar du lite mycket. Vi hade kunnat språka om både vissa begrepp och olika politiska uttryck, men vi lämnar det nu.
  Tack för öronpropparna, de gjorde susen. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.