Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

På ett antal stolar


Har lunchat efter en förmiddag med information och gruppmöte inom barn- och utbildningsnämnden i Vännäs. Snart går nämndssammanträdet igång.

Det är väl mindre lämpligt att ”dubblera” i längden, även för personlig tid och hälsa, men under det närmaste halvårets visstidsanställning i Bjurholm tänker jag prova.

Det är spännande att få följa och jämföra två kommuners verksamheter så nära. Här och där skulle det kunna bli samordningsvinster, t.ex. vid vissa investeringar. Både större och mindre kommuner behöver hitta vägarna till klok samverkan och möjligheten att lära av varandra.

Jag tror även att det finns mycket ”kollegialt lärande” att göra bland lärarna. Vi skulle kunna samordna någon kompetensutvecklingsdag per år mellan två eller fler kommuner. Då skulle vi kunna dela på kostnaden för inspirerande föreläsare och/eller ha workshops där lärarna presenterar egna pedagogiska innovationer och verksamheter för varandra.

Allt är inte möjligt, men mycket är det.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.