Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Grattis Umeå och AC län!


Borde skriva Umeåregionen också, men rubrikutrymmet räcker inte.

Institutionen IKEA är ett välkommet tillskott, lokalt och regionalt. Etableringen kommer att gagna även flertalet av dem som nu är oroliga för sina verksamheter och affärsområden. För Umeå, mer eller mindre närliggande AC-kommuner, skattebetalarna och näringslivet generellt är det som nu ser ut att ske mycket betydelsefullt.

Ska man ta fram något negativt – som traditionen nästan bjuder hos oss som ibland kallas Norrlands gnällbälte – så har jag personligen kvar en olustkänsla, troligen ärvd av min pappa, inför att lägga utsökt befolkningsnära jordbruksmark under betong. Han hade som riksdagsledamot en otidsenlig åsikt i detta på sin tid och jag har det som gräsrotspolitiker i min. Vi vet inte förutsättningarna för matproduktionen i en framtid när alla vi är döda och begravna.

Jag hade av detta och ett par rent egoistiska skäl helst sett en annan placering i Umeå, men det är i sammanhanget en obetydlighet jag inte vill grumla dagens IKEA-glädje med. Köparen, byggaren och verksamhetsdrivaren har sina önskemål och kan de förenas med planer, riktlinjer och vilja hos de styrande folkvalda är det inte mycket att tillägga. Huvudsaken är att etableringen blir av.

Grattis Umeå!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.