Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

AB:s missade perspektiv


På Aftonbladets ledarsida kan man just nu läsa om SAAB:s sorgliga situation. I artikeln står den här delsanningen: ”Ett företag som inte producerar kan inte heller betala löner.”

Visst är det ett perspektiv som fattas? Det står inget om försäljning. Det är inte helt förvånande, men ganska anmärkningsvärt. Affärsförståelsen saknas, som den gärna gör på sina håll.

Än en gång, vad hjälper det om man kan komma igång och producera om man inte säljer?

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-09-08 17:40)
  Man kan tycka så, men jag tror vi har med något helt annat att göra. Det är inte bara hos vissa på vänstersidan man vill tro att det skulle ordna sig om SAAB bara fick 5, 10 eller 20 000 miljoner och kunde betala ut löner och börja bygga bil igen. Förnekelsen finns lite här och där hos oss som vill ha SAAB kvar, men jag tror blindheten för de affärsmässiga realiteterna toppar vänsterut och att orden som fattas i AB:s ledare vittnar om det.

 2. JonasE

  Skall man hårddra detta så borde man inte ha RUT/Rot heller då??…..”Man måste ju få företag att bära sig själva utan bidrag”……..eller minskat resturangmoms, osov…….eller ??.

 3. Jan Nilsson

  Svar till JonasE (2011-09-09 12:15)
  Ska försöks svara lite utförligare på din fråga sen, men det finns flera saker som skiljer RUT och ROT och en bil som tyvärr inte efterfrågas i tillräcklig omfattning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.