Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Henry Kelsey skjuter skott

Det finns ihärdiga organismer som inte ger upp i förstone.

 

Henry Kelsey är en sådan. En kanadensisk klätterros härdig till zon 7 som jag i somras förärades av Umeå sockens trädgårdssällskap. Nu lät det som om jag på något sätt platsade i de sammanhangen. Det gör jag inte, mer än möjligtvis som busschaufför.

Det hör till sommarens försummelser att inte bilder från Göstas Buss-resan 2:a juli med detta gäng kommit ut här för länge sedan. Vi besökte fyra trädgårdar i mellanbygden och norra Västerbotten där det både visades och såldes växter, Det var vackert och roligt och inte utan att det inspirerade t.o.m. mig. Jag som för länge sedan taggat ner och satt igen trädgårdslandet och försökt göra det mesta så lättskött som det går. Agneta är fortfarande lite blomsteraktiv.

Bildens Henry Kelsey är nedklippt efter att ha blommat ut. Nu, i september, omruskad av höststormarna och alltmer skymd av det tilltagande mörkret brister snart hans knoppar igen. Hoppas blommorna hinner komma.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.