Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lööv stoppade kvotering

Annie Lööv och hennes meningsfränder lyckades hindra att C gick in för kvotering av föräldraförsäkringen. Det kallar jag en bra start.

Föräldrar och familjer har väldigt olika förutsättningar, låt dem välja! Även om det skulle fungera för de flesta också med kvotering skulle det för några vara väldigt illa, för några en smärre katastrof. Det kan vara väldigt olika hur det ser ut för olika människor vid olika tidpunkter i livet. Vår galopperande regleringslusta måste börja begränsas. På familjens och många andra områden.

På andra måste man gå väldigt varsamt fram med eventuella förändringar. Exempelvis vad gäller LAS, som också varit uppe inom C. En sak är exempelvis att ett antal nyckelpersoner borde kunna få undantas vid "LAS-listande" även i större företag. Men de liberalaste förslagen om ändringar i LAS är inte acceptabla.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. B-G Wikström

  Vilken trovärdighet har moderaterna när de säger att LAS ska bevaras ? Ja ingen alls skulle jag säga efter att jag sett senaste Uppdrag granskning om hur det gick till på regeringskansliet.
  Men å andra sidan har jag ingen som helst tilltro till moderater i regeringen. Man stoppade utbetalningar till de barn som drabbats hårt vid placering i fosterhem, men jag kan sätta min sista krona på att om det hade gällt pengar till mångmiljonärer hade de betalats ut direkt, utan problem.
  Men vi tycker så olika om världen. Jag har alltid ansett, och kommer alltid att anse, att de mest utsatta ska få stöd och hjälp. Det var ju därför vi byggde upp våra trygghetssystem. Moderater ( i regeringen i alla fall ) anser att det är de rika som det är mest synd om och det är därför dem som ska få de flesta förbättringar man kan genomföra. Så inte är det då konstigt att man från regeringskansliet kringgick LAS på ett skrämmande sätt för att sparka de som var/ hade varit sjuka, fackligt aktiva etc. Detta genom att inrätta kretsar med bara EN person i….
  Så jag tror dig Jan när du skriver att man ska värna om LAS men tyvärr så agerar regeringen inte så utan man fortsätter på alla plan att klämma åt ”de svaga”.

 2. Jan Nilsson

  Svar till B-G Wikström (2011-09-24 17:46)
  Höstens budget talar emot en del av det du säger, där satsas en stor del på just de ekonomiskt svaga.
  Jag har inte sett uppdrag granskning och ska inte uttala mig innan jag sett det. Annars kan jag tänka mig att det blir betydligt fler turordningskretsar på regeringskansliet än på de flesta andra ställen.
  Moderaterna i regeringen har för övrigt tagit strid för LAS i många sammanhang. Jag kan tänka mig ett par justeringar som de har sagt nej till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.