Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

IKEA stänger


Jag tycker det är trist att IKEA bara ska sälja mat under eget märke framöver.

Företaget är Sveriges tredje största leverantör av mat och har betytt mycket för landets profilering och matexport. Nu blir det kinesiskt i Kina och belgiskt i Belgien. Kanske en liten vinst för miljön, men en stor förlust på andra plan.

Själv har jag svårt för både KF:s gamla blåvita och ICA:s tilltagande "monokultur" där mindre, traditionsrika och specialicerade leverantörer trängs ut. Nu går IKEA på samma linje i sina matdiskar och stänger för svenska leverantörer.

Ingen ABBA-sill och ingen Husmans mer. Tråkigt.

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Kerstin

  Men så trist för alla utlandssvenskar. För dom är ju IKEA ”hemma”, där man hittar den svenska sillen, Kalles kaviar och husmans. Dålig idé av IKEA.

 2. Mariza olson

  I understand what it means for all these companies not being able to sell to Ikea…there is also some nostalgi for those living abroad… For myself, I can say something good about it, if I understood it right… I was surprised when, last midsommar I went to one of Ikea’s shop in Belgium, the one closest to Luxembourg and there was just Ikea’s sill and not Abba’s .Well, I bought it and I have to say that it was wonderful, it was just delicious…The tradition is still there, the taste was perfect… and I am able to compare, because I lived in Sweden for 13 years and besides loving it, I loved the wonderful food I experienced there.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Mariza olson (2011-10-15 14:05)
  I’m sure that IKEA won’t let customers down introducing bad tasting products. Still, I think it’s a mistake not keeping the traditional swedish brands known to and longed for by so many swedes abroad. I also think that these same products are a small but important piece of the trademark of IKEA.

 4. Jan Nilsson

  Svar till lf (2011-10-15 20:18)
  Ja inte vill jag att politiker ska sätta reglerna för vad IKEA ska sälja så länge de håller sig inom lagens råmärken. Däremot kan jag ha synpunkter på utveckling och detaljer inom både den ena och andra verksamheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.