Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Man kan inte få allt

Årets kommunstyrelsedagar i Vännäs fick jag tyvärr avstå ifrån. Av de muntliga rapporterna att döma har jag missat något. Att ekonomin går åt fel håll och prognoserna pekar på ett underskott på fyra miljoner istället för det väntade överskottet på sex, tio miljoners diff, är ett sorgligt kapitel. Men att det lyfts fram, tas på allvar och bearbetas brett är positivt.

Igår förstod jag det så att man hade grupparbeten med målet att värka fram förslag på hur man ska komma tillrätta med ekonomin och hitta besparingarna som gör att vi också kan satsa på vissa saker. Enligt vad jag hört var det mycket konstruktiva och prestiglösa samtal utan "poängräkning" i vissa grupper. Där hade jag velat vara med, men man kan inte vara överallt.

Jag gillar omväxling och spänning i tillvaron, men på slutet och sista dygnet har det nästan handlat om "överspänning". Dagen blev inte som tänkt, men det blev i alla fall en tur till Bjurholm på tisdagkvällen. Morgondagen får också delas mellan Umeå och Bjurholm. Inte optimalt, men nödvändigt.

Mitt i allt som sker har jag drabbats av en sorts fördold välsignelse. Webbmailen fungerar varken hemma eller borta, bara på kontoret! Gjorde den det skulle det bli betydligt mer hemarbete, så jag vet inte om jag ska be om hjälp med problemet.

Önskar er en god natt och dag!

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.