Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

1,5 köttbulle, eller ingen

Min fru som är kontaktpolitiker för Borgmästargården i Vännäs har fått en del påringningar angående maten på sistone, senast i afton. Det är inte bara på Slussen som det blivit för lite ibland.

De 1,5 köttbullarna VK skrev om var förhoppningsvis en avvikelse, men ibland kan det bli ändå mindre. Enligt de uppgifter vi fått finns inga reserver om någon t.ex. tappar sin tallrik. Händer det, eller är det någon som inte blir mätt brukar vårdpersonalen göra gröt så att ingen behöver vara hungrig.

Förmodligen blir det här bättre, det måste handla om inkörningsproblem. Detta kan inte stämma med kriterierna som gällde vid upphandlingen av mat till äldreboendena och som det kommunala köket på Vängården vann.

Innan de gamla och sjuka ska gå hungriga är det absolut en del annat vi måste se över.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Maria Skiddi (2011-10-22 22:02)
  Det låter klart trevligare. Under vissa omständigheter och med vissa personer kan man också få ekonomi på det mest otroliga.
  Men vanligtvis behövs det nog hyfsat rationell stordrift för att få ekonomi på matleveranserna till ett antal äldreboenden. Sen har vi ju lagstiftningen i EU och Sverige som förbjuder både barn och gamla att vistas i ett kök där de inte är anställda….

 2. Jan Nilsson

  Svar till Maria Skiddi (2011-10-22 23:29)
  Jag ska på en kurs framöver som heter ”Förenkla, helt enkelt”. Nu handlar den huvudsakligen om kommuners förhållande till näringsliv m.m. Jag tror annars att man hade kunnat lägga in mycket under den överskriften. Det är en del som behöver bli enklare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.