Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bra beslut


Moderaterna avslog förslaget om kvotering i bolagsstyrelserna härom dagen.

Både Moderatkvinnorna och många andra kvinnor som inte är representerade där är glada för att kvinnors insatser inte devalveras med en kvotering. Själv är jag, och har ofta varit, omgiven av mycket kompetenta kvinnor i mitt yrkesliv. De finns och har funnits där på grund av sin kompetens. De har aldrig behövt brottas med ringaste misstanke om att de haft sin plats för att korrigera statistiken.

Visst tror jag att många bolagsstyrelser kan gå miste om kompetens genom sin sammansättning. Det kan nog påverkas genom annat än en tveksam lagstiftning som också inskränker äganderätten.

Man kan också fundera på om fler kvinnor är för kloka för att vilja lägga den ofta orimliga arbetstid som flertalet av näringslivstopparna gör. Är det en anledning till att relativt få kvinnor utmanar i storbolagens styrelser? Närmar man sig 80-90 timmar i veckan på jobbet anser många av båda könen att det blir för lite liv kvar.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Det var ju i varje fall konsekvent av M att avslå kvoteringsförslaget. Jag menar, om man inte längre vet vad som skiljer en kvinna från en man blir ju kvotering meningslös!

  På FP:s landsmöte i Karlstad förra helgen träffade jag en tjej som snart ville föda barn och så bli förälder tillsammans med sin pojkvän, vilket jag livligt senterade. Dock anklagade hon mej upprört för att vilja tvinga henne att skära av sej äggstockarna (och brösten?) och avstå från barnet, eftersom jag inte ville gå med på att hon likaväl som pojkvännen, den presumtive fadern, är en man!

  FP:s partistyrelse menade, som svar på min motion i frågan, att partiets liberala ideologi med dess betoning på individen KRÄVER att människor själva får definiera sitt kön!(Varför då inte också sin ålder – med tanke på den utbredda åldersdiskrimineringen, den stundtals oklara födelseattesten bland våra invandrare samt alla alternativa sätt att beräkna ålder, t.ex. mental ålder eller fysisk kapacitetsålder?).

  Märkliga åsikter och människor möter man ju överallt. Det besynnerliga är att såväl vår statsminister, som just nu visas ett överväldigande förtroende av svenska folket, som vår utbildningsminister (med sträng syn på ”religiösa” friskolor som lär ut en enstaka jungfrufödelse som historiskt faktum) inte bara nu själva tycks tro att även män kan föda barn utan också stämplar alla oss som inte tror det som tvångssteriliserare!

  Men detta är ju dels oförskämt, dels idiotisk begreppsförstörelse! Om jag ropar att gräset ute blivit rött, och sedan, när människor kommer för att titta, berättar att jag med ”rött” även menar vad de menar med ”grönt”, kommer knappast någon rusande när jag sedan ropar att aftonsolen blivit grön. Om vi ropar att även män fött barn, förstår nog de flesta att vi menar manhaftiga kvinnor, med speciellt mansliknande hjärna eller rik kroppsbehåring. Men vem tar oss sedan på allvar om vi klagar över att det är för många män i bolagsstyrelserna?

  För våra barns skull: hejda queeridiotin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.