Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ett Iran med kärnvapen?

 

Vilken veritabel mardröm. Det finns fler orsaker till oro än bara själva kärnvapnens eventuella existens. Iran skulle kanske inte "bara" bli ett nytt kärnvapenland.

En mardröm måste det också vara att höra till de staters ledning som kanske har möjlighet att göra något åt tillkomsten av iranska kärnvapen. Tänk att höra till regering eller militärledning i de länderna, att pussa sina barn eller barnbarn godnatt och sen fundera på vad som är minst fel att göra.

Att göra något eller inte göra något, det är frågan. Om kärnvapnen är på gång är det inte alldeles självklart vad som blir värre.

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Stefan Westermark

  Hela IAEA rapporten är EN LÖGN!
  Jag ska snart lägga upp bevis för detta på min blogg. Jag tänkte bara att det skulle vara roligt att göra lite ”reklam” för det i ditt blogginlägg.
  (hoppas du fattar skämtet med reklam, läs vks blogg regler)

  Vad FN försöker göra är iafl att starta ett krig med Iran med Israel som första anfallsvåg och USA i backgrunden. Jag antar att USA kommer att attackera nästa år innan vintern. Det är baserat på artiklar från VK och från det materialet jag tänker lägga ut.

  Iran har vid flera tillfällen bett FN om att få öppna luckorna för kärnkraft. Dem har till och med bett Frankrike att få köpa uran som man inte kan göra kärnvapen av bara för att försäkra omvärlden om att man inte kommer att skapa kärnvapen.
  Vad vi borde oroa oss för är Nordkorea och deras kärnvapen. USA sålde tekniken om hur man gör kärnvapen till Nordkorea exakt som dem sålde kemiska vapen till Sadam Hussain på 80talet.

  Keep the bloggin alive and have a good evening sir!

 2. Jens

  IAEA har inte något nytt att komma med, ändå har det blivit en nyhet att inget nytt framkommit. Enligt DN så pågick ”aktiviteter” fram till 2003, och att viss ”aktivitet” kanske fortfarande pågår. Vad menas med; ”Informationen indikerar att Iran har genomfört aktiviteter som är relevanta för att utveckla en atombomb”? Har någon Iranier googlat på plutonium? Har man skaffat sig information om centrifuger? Har man börjat bygga kärnkraftverk. Har Iran skaffat sig skyddsglasögon som kan användas för starkt ljus, eller vad handlar det om?

 3. Jan Nilsson

  Svar till Stefan Westermark (2011-11-08 21:05)
  Hela IAEA-rapporten en lögn? Menar du att FN skulle försöka få till ett krig med Iran bara för att få kriga?

  Jag tror vi gör olika bedömningar gör.
  Men ha en god kväll och natt du också!

 4. Anton anon

  Jan: Hur var det med massförstörelsevapen i Irak? Kolla upp saker innan du sväljer allt med hull och hår. Du är en vettig människa, lita till din egen förmåga att tänka och leta upp fakta.

 5. Jan Nilsson

  Svar till Anton anon (2011-11-08 23:42)
  Tack för dina erkännsamma ord. Jag är rädd att USA:s administration sökte en anledning att anfalla Irak. Tror inte att IAEA söker en anledning att anfalla Iran.
  Deras atomprogram har jag varit observant på länge, inte bara när rapporteringen haft sina ”peakar” i media.
  Man ska inte svälja allt, man får heller inte bli så rädd att man blir dum. Som många tenderade att bli under kalla kriget när många sa att Sovjets förtryck och expansionslust var ett hjärnspöke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.