Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Full skoldag

Det blev en lång dag idag.

Lite för att det är utbildning de två dagarna som är kvar av veckan och jag ville få bort en hel del innan dess. Den andra orsaken var kvällens föräldramöte, det sista för min del i höst. En av terminens tråkigaste erfarenheter har haft det goda med sig att jag nu fått träffa föräldrarna i alla klasser i Bjurholm.

En del av föräldrarna verkar nästan lite förvånade inför den sista tidens vittnesbörd om goda elevresultat på skolan. Sådant går ju upp och ner, särskilt på en mindre skola, men är glädjande ändå. I dag fanns ytterligare ett sådant i Västerbottens Folkblad. Artikeln var inte positiv rent allmänt, den handlade om sjunkande resultat i länet, men förra läsårets avgångselever på Castor hade i alla fall största andelen godkända betyg av de kommuner man fått med i tabellen. (Här är artikeln, tyvärr utan tabell) VF hade olyckligtvis glömt Vännäs, hur man nu kan göra en sån sak. 😉

Idag har jag också varit vikarie då det inte gick att uppbringa någon till en av högstadieklassernas svenskalektioner. Det är alltid roligt att få komma in i klasserna, inte minst i högstadiet. Denna dynamiska brytningstid där behovet av vuxenkontakt är lika stort som den skenbara strävan att undvika den. Lektionen blev kanske lite eljest, hoppas att eleverna får nytta av den. Någon kvardröjande aha-upplevelse hoppas jag att det blev.

I morgon blir det "Rektor och lagen", en nationell konferens i Umeå om skolledarskap, juridik och myndighetsutövning. Jönköpings kommun (!), Karlstads och Umeå universitet samverkar under ledning av Rektorsutbildningen på Centrum för skolledarutveckling. Föreläsarna tjänar normalt sitt levebröd på Skolverket, Skolinspektionen och Utbildningsdepartementet. 

Ser fram emot dagarna.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.