Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Dagens samhälle


Först vill jag säga – Länge leve papperstidningen! Detta fast jag nyss sagt upp DN för att man följt SvD i spåren. Ledningen har ökat tidningens Stockholmsfokus efter att man dessförinnan sagt upp de sista ”fasta frilansarna” i Norrland. Största delen av landet saknar alltså helt bevakning. Det är inte ok om man vill vara en rikstidning.

Även om jag är intresserad av det som sker i vår huvudstad tycker jag att det räcker med en lokaltidning.

Tidningen Dagens Samälle är lite eljest. Den bevakar främst det som händer och inte händer i kommuner och landsting och läses främst av politiker och tjänstemän. En tidning som ökar, faktiskt.

Artiklarna i DS balanseras ofta med jämförelser mellan liten och stor, söder, mitten och norr. Nu när jag läser den som både politiker och tjänsteman blir det allt oftare och grundligare. I går lärde jag mig bland annat att Stockholm har den tredje största landsbygdsbefolkningen av Sveriges län, ca 100 000 lantisar bor där.

Hade jag inte trott.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.