Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Skogen


Har idag träffar några företrädare för en av våra basnäringar, skogen.

Vi språkade om olika saker, bland annat det faktum att väldigt många unga saknar en relation till skogen. Även ibland barn och ungdomar på landsbygden. Än i denna dag står skogen för mycket av vår välfärd och även för våra möjligheter till liv över huvud taget. Och till ett gott liv.

De jag träffade hoppas att skogen framöver kan nyttjas mer som en resurs i skolan. Något som gjorde mig nyfiken var de praosatsningar man gör från skogsnäringen. I en tid då skolelever ofta får alldeles för lite att välja på när man ska ha prao tycks skogen på sina håll kunna vara ett positivt undantag.

Genom satsningen ”Mera skog” försöker skogens företag och organisationer här i trakterna erbjuda grundskoleelever en omväxlande prao där man olika dagar får se olika arbeten och områden i skogsnäringen. Låter intressant. Vore roligt att se hur det fungerar.

En gång i grundskolan praoade jag som jägmästare. Det var nog väl att jag inte försökte mig på den banan. Men jag skulle önska att en del pojkar och flickor i våra trakter tittade efter vad skogen kan ge.

När det blir barmark ska jag utforska ”skolskogen” i Bjurholm. Jag vet att den finns, men inte riktigt var.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.