Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Som åsnan


Det var inte så lång stund sedan KS avslutades i Medborgarhuset i Vännäs. Det blev ett långt och bitvis händelserikt sammanträde. Bland annat försvann en hel del av överskottet prognoserna sagt att vi hade, men sluträkningen är inte klar än.

Moderaterna hade en bra kraft på plats, Gösta Eklund. En klok man med långt erfarenhetsregister från både små och riktigt stora verksamheter. Sånt är bra att ha med sig när man ska vara med och styra en kommun.

Den här veckan känner jag mig lite extra på sidan. Jag kommer inte att kunna vara med på Barn- och utbildningsnämnden på torsdag heller. Det är sista tillfället med ”Skolchefen och lagen”, en miniutbildning som inlandets skolchefer anordnat och där Vindeln och Bjurholm bjudits in fast vi hör till Umeåregionen.

Jag känner mig som det där djuret som brukar sägas vara mellan hötapparna. Jag trivs med mitt jobb och min arbetsgemenskap i Bjurholm och jag skulle gärna vilja vara med i det som händer i Vännäs. Men, man kan inte få allt. Det är inte så många jobb där det fungerar med en frånvaro på bortom 20 % för politiska uppdrag och mitt nuvarande arbete hör inte till dem.

Ska man satsa en del på lokal politik i en mindre kommun måste man vara beredd på att ha ett ganska speciellt försörjningsunderlag. Det kan också underlätta om man inte är trygghets- eller regelbundenhetsnarkoman. Det känns spännande att se hur det blir framöver för egen del.

Det skulle kunna bli något som ytterst få skulle kunna förstå.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.