Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vännäs – ett roligt undantag


Det är inte stora tal, men talen talar. För andra året i rad blir Vännäs invånare fler.

Det är inte minst roligt med födelseöverskottet. Det föds fler än det dör. Jag gissar att vi behåller positionen som den "yngsta" kommunen i Sverige, andelen barn är vad jag förstår högst i landet.

En baksida är att det på kortare sikt kan bli tufft att svara upp emot de behov som detta för med sig. Förskolor och utbyggnad av skolor är inte gratis, men behoven visar samtidigt att vi är i ett läge som många andra mindre kommuner avundas oss.

Inte desto mindre är det viktigt att vi vakar över utgifterna så att både unga och äldre på sikt kan få resurserna man behöver.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. LO

    Fler invånare är precis som du skriver något att avundas Vännäs. 51 fler invånare ger kommunen närmare två och en halv miljon kronor mer att leverera välfärd för. Men pengarna är välbehövliga – de många barn som fötts, tillsammans med en stor inflyttning av barnfamiljer, lär innebära att trycket på barnomsorgen blir stort.

  2. Jan Nilsson

    Svar till LO (2012-02-22 09:42)
    Läs gärna Ola Nordebos krönika om Vännäs. Här på bloggen eller i morgondagens webb- eller pappersutgåva. Jag gissar att webben passar bättre i din landsända. 😉
    Med två pendeltåg istället för dagens enda (reservtåget ger större säkerhet) och med hållplats i Vännäsby som också kan dra nytta av tågen från Lycksele och Vindeln borde Vännäsby och Vännäs kunna dra till sig mycket fler inflyttare. Det kan bli riktigt spännande om världen står och man får leva.

  3. LO

    Tack för tipset, men jag hade redan läst den. Mycket bra!
    Jag skickade in en kommentar och också samma text till ordet fritt, men kommentaren har inte kommit in än. Nordebo har väl gjort kväll 😉 Ni som har papperstidningen får väl kolla ordet fritt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.