Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Demokrati, boende och stränder


Idag kan samhällsintresserade vännäsbor ta sig till Medborgarhuset två gånger. Klockan 1500 vankas det kommunfullmäktige och 1900 information om Arkitekthögskolans projekt om livsmiljö och bostäder här i Vännäs. Man har vad jag förstår jobbat ur ett hållbarhetsperspektiv och ska nu presentera resultatet av sitt arbete. Vad jag hört av en som varit med på ett hörn är det ett mer realistiskt än utopiskt och fantasieggande, det har jag i så fall inget emot.

Ska man bara på ett eller två KF i år och gillar när det är match kan man kanske välja ett annat tillfälle, om man inte är intresserad av något speciellt. Jag känner inte vittringen av några stora debatter bland dagens ärenden. Något ovanligt är annars ärendet om tvångsinlösen av mark vid slalombacken, sådant ser man inte till vardags i Vännäs. Dagordningen finns på hemsidan.

Där finns nu också ett intressant dokument om sträckor där man föreslås ska kunna bygga strandnära i Umeåregionen. 5-6 föreslagna områden ligger inom Vännäs kommun. Nya strandlagen från 2009 skärper skyddet, men öppnar möjligheter för lokala demokratiska överenskommelser som kan främja ”Landsbygdsutveckling i strandnära områden”. Ta en titt och tyck till.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.