Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Byte av arbetsuppgifter


I morgon blir det något annat.

Det blir ledigt från Bjurholm och istället första dagen av fem med utbildning för det förnyade yrkeskompetensbeviset för buss. Det ska bli roligt att träffa chaufförerna från Göstas. Det är även roligt med omväxling och förstås inte minst att köra buss. Det är något speciellt, särskilt om man får rulla iväg en bit.

Visst är det bra att yrkesförarna hålls à jour och vidareutbildas, men kravet på 35 timmars kurs var femte år för att få köra yrkesmässigt kommer att ta bort ännu fler förare från marknaden. De som just nu har andra jobb och inte har tid eller råd att ledigt och bekosta kursen själv eller kanske är osäkra på om det blir så mycket mer körning.

Det är bra med förbättringar, men vi måste sikta på att göra dem på enklare sätt och vis. Ibland måste vi kanske vara nöjda med det vi har eller förbättra innanför de ramar som finns.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.