Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bjurholm ökar


Den enda skolan i Sveriges minsta kommun ser ut att öka elevantalet med ca 5 % mellan augusti 2011 och augusti 2012. Förskoleklassarna som börjar är lika många som den stora nian som ska in i Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands gymnasier.

Förskolorna är också fulla, vilket både är lovande och snudd på problematiskt. Castorskolan har iofs sett betydligt fler elever än nu, men den nutida skolans grupprums- och arbetsrumsbehov gör att det ofta fattas utrymme. Framöver ser vi ut att behöva ”förädla” vissa utrymmen så att de kan användas för undervisning.

Visst ler en och annan när de hör hur små vi är, men vi är generösa och låter dem hållas. Vi gläds över det vi har och vill inte byta med någon. 🙂

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.