Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Blixtbehandling


Man frågar inte läkare om sjukdomar och skador på dras fritid. De skulle ju aldrig bli lediga då, omgivna som de är av en värld av reellt och inbillat sjuka.

Men, vissa vänner som halkat in på den yrkesbanan kan ibland drabbas av en undran. *host*

Ikväll hann jag kläcka ur mig en fråga om min armbåge som värkt några månader och bl.a. gjort viss träning onödigt smärtsam.

På betydligt kortare tid än det tar att skriva det frågar han om jag har en upphakning. Detta samtidigt som han snabbt drar armen rak, vrider den lite i en speciell vinkel, lägger sin ena arm under armbågen och fjädrar till ”bakåt”. Ungefär som när man knäcker isär älgben, fast förstås väldigt, väldigt mycket lösare.

Jag tror hela processen tar 5-6 sekunder. Det knäpper till i armbågen, doktorn ler, och nu gör det nästan inte ont längre. Kan ha blivit en inflammation som ska läka ut.

Man borde lista sig hos sådana som fixar till en på en grisblink på detta sätt.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Även jag har haft ont i en armbåge en tid. Men mitt ”sällskap” på promenader har inte samma medicinska kompetens som ditt. Han/jag har bara de medicinska kunskaper som han/jag fått under utbildningar till ålderdomshemsföreståndare och mentalskötare.

  För mig är det den högra armbågen som är ond trots att jag ju inte söker stöd till höger.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-04-29 07:44)
  Det här var inte ”promenaddoktorn”. För honom har jag aldrig yppat problemet. Han kanske hade gjort det också, fast det är inte så många läkare som inlåter sig på mild ”kotknackning”.

  För mig var det den vänstra, ser vi ett samband här? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.