Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sorgligt


Har lagt mig tillrätta på soffan och läst stora delar av veckans ”Dagens samhälle”. Där fanns både ett och annat, en sak gjorde mig närmast ledsen.

Det anses tydligen närmast självklart att kommunhusen behöver låsas på grund av alla de hot som dagligen riktas mot dem som tagit på sig ansvaret att förvalta och utveckla ort och bygd. Även i de minsta kommunerna.

Jag tror att Erik Annerscha som bodde i vårt hus för länge sen inte hade kunnat förstå. Han hade hela kommunförvaltningen inne i kammar’n mellan västerbottensgårdens sal och kök. Jag vet inte ens om han var avlönad för att sköta landskommunens ekonomi. Han hade tagit emot bygdens högsta förtroendeuppdrag, tog in skatten, betalade ut stipendier m.m.

Jag skulle önska att de förtroendevalda både kunde få fortsätta att känna sig fria, orädda och närvarande och att den som vill titta in kan göra det. Naturligtvis är tiden begränsad och kraven alltmer obegränsade, ledande kommunföreträdare har inte mycket tid till förfogande. Självklart blir det mer gjort om man sitter bakom en låst dörr. Men det känns inte bra att det ska måsta vara så.

Undrar om Erik Annerscha ens låste huset på natten?

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.