Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hur ta tag i judehatet?


Det räcker inte med att Obamas sändebud och andra talar med Ilmar Reepalu. Skamfläcken är större än en ledare vars tunga slinter oroväckande ofta när det kommer till ett visst folkslag.

Den situation som beskrivs här går inte att blunda för: http://www.expressen.se/nyheter/de-ar-offren-for-judehatet-i-malmo/

Etiketter: , , , , , ,

11 kommentarer

 1. Arbetare

  Ojdå du glömde visst en sak. Hatet mot muslimer har växt sig större än allt annat.
  Breivik, Mangs, Lasermannen-några judar har inte skjutits på senare tid, utan invandrare m muslimsk bakgrund. Räknas de?

 2. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2012-05-06 12:05)
  Har du verkligen läst artikeln?
  Gör det och återkom så ska jag svara dig mer. Men 30-talshatet mot judarna – idag ofta på vänsterkanten – kan inte rättfärdigas av av att det finns extremister som dem du nämner eller islamofober av mer allmänt snitt.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2012-05-06 19:09)
  Flertal skribenter? De är nog väldigt få förutom norske Galtung som förutom antisemitiska uttalanden är känd för prisandet av demokratin i Kina och på Kuba. Intressant hur nazismens och kommunismens tankevärldar möts hos några vänsterföreträdare. Fast mer skrämmande än intressant.

 4. Arbetare

  Jag har rannsakat migsjälv-jag hatar inte judar eller muslimer eller någon fr annan religion, folkslag eller land!
  Däremot ogillar jag enskilda individer med ont uppsåt ja även en o annan organisation med ont uppsåt. Cia, Mossad, Stasi, SS tex. De arbetar inte för allas bästa.

  Kan nämna Ekeroth i SD, själv invandrare och jude, och i kontakt m Breivik, som hetsar. Han vill tydligen bo i ett land som förbjuder invandrare, han vill utvisa alla som begått ett brott direkt. Hans mor är åtalad för skattebrott, ska hon utvisas? Knappast, gäller kanske bara vissa invandrare? Han startade avpixlat där alla kan hetsa mot invandrare.
  http://blogg.vk.se/edward/2012/03/19/hets-mot-folkgrupp-654005
  Du är inte objektiv, och du drar till med vänstern och kommunismen(vad nu det har med saken att göra?) så fort du stressas lite. Vänsterfobi???
  Som du ser kan hetsen komma frön höger. Om Israel stoppade sitt utrotningskrig mot palestinier, skulle världen vara en fredligare plats.

 5. Arbetare

  Jag läser utländska tidningar och bloggare och FB, flera har framfört sina teorier om Breviks pengar och utbildning, jag visade den senaste,rättegången ska visa hoppas jag sanningenmen som i Palmedådet kanske inte-vi får se.

 6. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2012-05-07 18:39)
  Håller inte med om din beskrivning.
  Vänstern och kommunismen kom bl.a. Med genom Galtung som du själv anförde. Han angriper judarna som folk så det luktar 30-tal, samtidigt dom han lovsjungit kommunistiska diktaturer.
  Sen tycker jag inte du ska missbruka ord som utrotningskrig.

 7. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2012-05-07 18:47)
  Att Mossad, eller någon säkerhetstjänst, skulle ha finansierat en sån som Breivik menar jag är för dumt för att tänkas.

 8. Jan Nilsson

  Till Arbetare:
  Jag sätter inte in de där filmsnuttarna på de 20 rasistiska israelerna och deras obsceniteter, tydligen inspelade av en icke rasistisk israel som just hade gjort fyra år i israeliska armén.
  Tokiga rasister finns även i Sverige. Det kan aldrig legitimera ett generellt avståndstagande från svenskar, ett blint svenskhat eller att man ser mellan fingrarna med sådana uttryck.

 9. Arbetare

  ”Den NAtionella ZIonismens verkliga ansikte! Notera att Zionism är just en ”ism”…och inte ett DNA eller en religion!”
  F Lugmair

  Min point, som du aldrig inser, är att människor är bara människor, som uppför sig eller betersig. Oavsett om de är dina skyddade judar eller palestinier, eller svenskar.
  Gör inte skillnad på människor om de tillhör en grupp, en -ism, ett visst land, har viss DNA,färg, eller religion. Du använder gärna vänstern som skällsord, där gör du fel!
  Först när du ser människor och beteenden kan du komma framåt.

  Först då kan ett riktigt samtal eller tankearbete starta.
  Dogmer, propaganda och styrning från media och överhet fångar oss i en ensidig bild, som fångar all uppmärksamhet.

 10. RWR

  Det finns inget rättfärdigande i att en grupp förtrycks!

  Gruppuppdelning är av ondo då gruppen judar liksom gruppen palestinier inte är homogen och inte i absolut kontrast till varandra. Motsättningar av det slag som Hitler och Stalin arbetade med borde ha varit utrotade idag om vi lärt vår läxa.

  Man måste kunna se alla problem utifrån vad dom är utan att försöka ställa dom mot varandra för egen politisk vinnings skull.

  Kampen för frihet och tolerans borde föras för alla individer som inte har detta tillgängligt(punkt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.