Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nedvarvning


Har idag släppt det jag måste, borde, tänkte och vill göra. Trots att regnet negativt påverkar flera verksamheter och personer jag bryr mig om så känns det just nu tämligen trivsamt. Det känns ännu mer ok att bara tupplura och ta det lugnt.

Semesterkänslan är inte alldeles given. Några ansvar och överhängande arbetsuppgifter finns som ingen semesterlagstiftning i världen lyfter över på någon annan och en hög viktigheter som kom med från Castorskolan väntar i hallen. I morgon ska jag bland annat tala en och en halv gång, om vad är inte alldeles klart, och på tisdag eftermiddag ska jag jobba ett tag. Var jag däremot jobbar om femtio dagar, om världen står och jag får leva, det är högst osäkert.

Det finns grogrund för viss oro kan en och annan tycka, men idag känns det verkligen som semester. Att allt inte tar ”tvärslut” kan också ha sin finess. Man slipper tvärbromsmigrän som jag provat ett par gånger i livet när jag försökt gå från 180 till totalvila på ett ögonblick.

Sen finns ett gammalt tänkespråk med för mig okänt ursprung, men kärt och användbart innehåll:
”Gårdagen är förbi, morgondagen har du inte sett och idag hjälper Herren.”

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Birgitta

    Hoppas att du tar chansen till spontanaktiviteter! Hösten kommer säkert med nya och intressanta utmaningar.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Birgitta (2012-07-01 10:16)
    Det kommer nog att bli en del spontanaktiviteter, ja. 🙂 Och vad hösten anbelangar så är allt jag vet att det inte blir som vanligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.