Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

46 500 fler unga i arbete

SvD har granskat Fredrik Reinfeldts påstående att fler unga hade jobb 2011 än 2006. Det stämmer, det visar sig enligt tidningen att 46 500 fler i åldrarna 15-24 har jobb.Det är väldigt roligt att läsa. Om sysselsättningsgraden ökat kan man däremot inte säkert säga.

Förhoppningsvis kan den aviserade jobbpakten hjälpa fler unga att komma in på arbetsmarknaden. Det behövs fler initiativ på olika plan och även att attityden till de studiemöjligheter vi har i Sverige förbättras hos en del av våra unga.

Det sista får man kanske inte säga om man ska vara helt politiskt korrekt, men eftersom jag är övertygad om att det är så säger jag det ändå. Antipluggkulturen förstör mycket för många.

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.