Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Motsägelser

Från mobilen

Piggtråd i naturreservatet, är det bra det? Nä, tror inte det. Nu är det inte i själva reservatet den lurar, men på gränsen till det. Undrar vad stugägaren är mest rädd för. Vilda djur eller människor?


Ja, piggtråd är norska för taggtråd.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Carlåke

  -Ja Naturreservaten tränger sig på lite här och där i vårt avlånga land. Alla markägare är inte lika roade av att staten ”lägger händerna ” på deras egendom. Förvisso mot en viss ersättning, men ändock. Personligen stöder jag Naturreseravtsavsättningar. Det är viktigt att värna örörda naturområden för kommande generationer. Vi som har förmånen att under en kort tid (mansålder)förvalta en liten del av vårt gemensamma jordklot har ett stort ansvar.
  Många markstrider pågår, men att försöka stoppa utvecklingen med taggtråd var ett nytt grepp för mig… kanske effektivare än att bränna hundratusentals kronor i det svenska rättssytemet!

  Reflektioner på gränsen till Världsarvet Höga Kusten.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Carlåke (2012-07-21 15:02)
  Det har inte varit så roligt för alla ”drabbade”, det är sant. Några har känt det ganska ”orättvist” att kanske några generationers skogsvård har resulterat i att den siste i kedjan inte längre kunnat försörja sig på skogen.
  Finland verkar ha skött det här med mindre friktion.
  Men taggtråden har varit förbjuden sen 1988.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.