Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Näsmark Thropys man

Det här är mannen. Stellan Olofsson framför sina "Panterbilar". Han som för något halvt decennium sedan fick idén att ordna en lastbilsutställning på en åker bakom huset i byn Näsmark i Sveriges minsta kommun Bjurholm.Han är definitivt inte ensam om jobbet, men jag tror att han är drivkraften.

Idag genomfördes den hittills största omgången av "Näsmark Thropy". 98 brukslastbilar – de som på olika sätt får samhället att rulla – och mer folk än någonsin fanns på plats. Efter ett tag stod det mer än 800 besöksbilar på parkeringen, fast några "bara" stannade en timme eller två, och man fick öppna en helt ny åker att parkera på. Efter ytterligare ett tag slutade man ta betalt för att röstlapparna helt enkelt tog slut. Totalt talades det om 3-4 000 besökare. I kommunen med 2 425 invånare.

Ännu fler företag och organisationer av typen Handelsbanken, div lastbils- och utrustningsleverantörer och Transportarbetarförbundet fanns också på plats i år. Får vi se ytterligare ett år så blir det till att vara ute i tid för utställarna. Stellan vill kunna ha utställningen på nuvarande ytor, den ska inte bli mycket större vad gäller antalet lastbilar.

Det blir mer bilder framöver, har inte haft tid att skicka ut fler ikväll.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.