Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Peter O inte orolig

16 IVA-sjuksköterskor  har sagt upp sig på NUS i Umeå. Nu slutar 12 narkossköterskor på sjukhusets Operationscentrum. 28 specialiserade och erfarna människor som hanterat och dett det vi andra inte vill drömma om.

Landstingsrådet Peter Olofsson har ett återkommande mantra, om man får tro medierna. Han är "inte orolig". Jag undrar jag.

Att landstingskolossen är svårhanterad, det tror jag. Liksom att prioriteringarna är svåra. Jag hör absolut till de många oroliga som vill ha duktiga och samarbetade sköterskor som håller igång operation, intensivvård och annat. Då måste fler utbilda och specialisera sig och det måste finnas arbetsförhållanden och bekräftelse som gör att man orkar och vill slita för oss.

Idag mötte jag en som är under utbildning till sjuksköterska. Hon har jobbat åt landstinget, men ville inte jobba där när hon var färdig. De som ar makten måste inse och vända den här situationen, snabbt.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Bergis

    Det här går bara att lösa om man höjer skatten. Jag tror inte ditt parti vill höja landstingsskatten. Borgerlig politik betyder alltid skattesänkningar och då måste man effektivisera i verksamheterna för att hinna med jobbet istället. Och nu har man effektiviserat för att klara landstingets underskott så mycket att sjuksköterskorna väljer att fly.

  2. Kent Svanlund

    Det är väl klart att man inte kan slösa inom VLL. Frågan är om man vid en besparing av 1,7% av budget ska behöva rasera hela länets sjukvård. Det måste vara något annat grundläggande fel. Jag har ställt denna fråga till ett antal personer men ingen har ett vettigt svar. Behöver man sedan en direktör som i lön kostar ca 5 ssk? Vad gör han för denna saftiga lön? Som jag ser det är han tillsatt för att jobba med att radera ut sjukvården i inlandet. Det har nu också drabbat både NUS och lasarettet i Skellefteå hårt. Han pratar sig varm om fantasilösningar. Se Almedalsveckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.