Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Positivt med gasproduktion


Jag är mycket positiv till etableringen av en biogasanläggning i Vännäs och inte bara för att den sker här.

Det är inga små omställningar vi och inte minst våra efterkommande ska göra. Det är utmärkt att olika alternativ får börja bryna sig mot varann. Även om det skulle bli en del återvändsgränder på vägen och anläggningar som av en eller annan anledning visar sig inte hålla måttet i verkliga världens vassa konkurrens.

Biogasdriften har så långt jag förstår en fördel i att den kan vara riktigt småskalig. Det kanske inte blir så rationellt då, men minns jag rätt läste jag för 30-40 år sen om en grisbonde i England som körde sina fordon på gas han fick från gödseln på gården.

Jag hoppas att det går bra med teknikutvecklingen och önskar Biofuel Region, LRF och de andra lycka till. Roligt är det också att t.o.m. Socialdemokraterna tycks ha vaknat till i frågan. Riktigt förvånad är jag inte vad gäller just Hans Lindberg. Jag minns honom som gasglad i sin ungdom. 🙂

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.