Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lugnet före stormen?


Kommunstyrelsen var en lugn tillställning idag. Det fanns inte mycket att hetsa upp sig över. De stora sakerna var grundligt förarbetade och förhandlade sedan tidigare.

Det kan bli betydligt mer drag om ett par månader när KF ska avgöra hur det ska se ut för våra elever och Vegaskolan i framtiden. Där finns delar som inte är så friska som hus, och inte minst skolor, ska vara. Barnantalet i lokalerna har dessutom stigit med 30 % på några år. Här är det ont om lätta, bra och billiga lösningar som blogg- och tidningsläsande medborgare nog ska bli mer varse framöver.

Tiden att få fram grundliga och bra beslutsunderlag i den frågan är knapp. Inom Moderaterna i Vännäs vill vi absolut ha fram goda underlag att ta ställning till. Att justera, anta eller förkasta. Beslut åt ena eller andra hållet som främst är grundade i ryggmärgen vill vi undvika. Det kan hända att Vännäs ska leva med lösningarna tills alla vi som läser detta har slutat läsa. Kostnaderna kan bli ungefärligen lika långlivade.

Jag hoppas att vi får en bra debatt kring goda underlag och sen kan fatta kloka, hållbara och lindrigt prestigebelastade beslut.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Krister Andersson (2012-09-10 19:46)
    Nu ska vi inte vara såna.
    Jag medger att du och ditt parti hade mer rätt än de flesta av oss andra när vi upphävde detaljplanen kring kyrkogården, att underlagen för beslutet var för dåliga.
    Här kunde jag kasta in ett ordspråk jag brukar använda för att småretas med min fru när hon har rätt och jag fel, men låter bli. Det innehåller i alla fall något om ett korn. 😉

  2. Krister Andersson

    Min mamma blir fortfarande upprörd över mannen som kommenterade hennes nyuppdragna storröding med detta ordspråk trots hennes 30 års idogt slit på fjällisarna. Jag hoppas att tuppen får veta sin plats hemma hos er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.