Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

När man idag ser barn

Idag har jag sett barn runt 6-7-årsåldern både på söndagskolavslutning och två olika andra festligheter. Vid två av tillfällena har ögonen blivit blanka vid tanken på hur någon med berått mod kan rikta ett vapen mot barn och även skjuta flera skott i dem.

Det är inte politiskt korrekt att misstänka att djävuls- och dödshyllande kulturyttringar och år av massivt dödande i spelvärlden för några kan öka benägenheten att göra något så totalt ont och omänskligt. Själv har jag svårt att kvitta mig från tanken.

Förutom vid självmordsbombningar och liknande religiöst färgade dåd tycks inte sådant här vara så vanligt i andra världsdelar. Varför är det så mycket i USA och i väst? Det borde väl finnas lika stor andel med olika funktionshinder även i andra vapenrika delar av världen?

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Monica Wahlström (2012-12-17 00:22)
    Tror du har rätt i att mentalsjukdom i sig är ett större problem. Men som du såg skrev jag ”för några”. Jag tror det finns saker som kan trigga en del labila personer med mentalsjukdom och vissa funktionshinder, i andra fall sänka ribban till det otänkbara.

    Lösningen på säkerhetsfrågorna var inte alltid så käcka för de mentalt sjuka för femtio år sedan. Men det finns också ett fåtal som omgivningen behöver skyddas ifrån och som behöver skyddas från sig själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.