Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Problemen på Örnen åtgärdade

Just när många har gått på julledighet har det rapporterats om dålig luftmiljö på en avdelning på förskolan Örnen i Bjurholm. De som berörs och inte redan fått veta hur det förhåller sig ska få information om hur problemet uppkom och löstes, men en och annan förälder och anhörig kanske får oroa sig i onödan under julhelgen. Därför har jag sänt nedanstående till VK:s, VF:s och Radio Västerbottens redaktioner och hoppas att även denna information får plats:

”Luftproblemen på förskolan Örnen åtgärdade

I regionala media har det utifrån en arbetsmiljöanmälan 2012-12-17 rapporterats om dålig luftmiljö på en avdelning på förskolan Örnen i Bjurholm.

Under senaste månaden har ventilationssystemet bytts till ett kraftfullare och injustering pågår. Därför var det förvånande när personalen kom till avdelningen i måndags och möttes av dålig luft. Ventilationen stod stilla, det luktade konstigt och några i personalen kände av kliande ögon och astmatiska besvär. Avdelningen stängdes och åtgärder som vädring, grundlig städning, rengöring av fläktdon, byte av filter och kontroll av isolering vidtogs.

Under onsdagen hittades orsaken till lukten under måndagen. Vattenlåsen i två täckta avlopp som inte längre används var uttorkade och avdelningen fylldes med avloppsstank när ventilationen stod stilla. Tekniska chefen redovisade åtgärderna och lösningen till facket 2012-12-19. Ordinarie ventilationskontroll efter fläktbytet ska utföras i januari.

Barn, föräldrar och anhöriga kan ta julledigt utan att oroa sig över luften på avdelningen.             

God Jul!

Jan Nilsson, förskolechef”

 

Folkbladet har satt in en notis om vad det handlade om och att problemet har åtgärdats och jag hoppas att VK och P4 gör det också.

 

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.