Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Findus häst


Den mat man köper ska innehålla det som står på förpackningen. Det är i många fall en hälsofråga och för övrigt en moralisk självklarhet. Företaget som levererat häst som nöt till Findus och andra lär få svårt att klara sig. Skulle det mot förmodan (man larmade själva) visa sig att Findus vetat detta lär man få krympa volymerna i frysdiskarna.

Det finns många som inte vill äta häst på grund av den relation man har till hästen som djur, vilket är fullt förståeligt. För min del är det inte annorlunda att äta häst än att äta gris, ko, älgkalv, krokodil, kanin eller något annat djur jag ätit. I barndomen åts rätt ofta ”hamburgerkött” som pålägg, vilket var häst.

Tala bara om att det är häst i lasagnen så känns det ok för min del.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. ZTCJ

    Man kanske inte ska köpa kött i en kött eller frysdisk om man inte kan leva med faktumet om att man inte vet vart köttet faktiskt kommer ifrån. För så är det, konsumenter kommer aldrig få veta hela sanningen om vad vår mat innehåller, såvida vi inte går tillbaka ett steg i utvecklingen och slutar köpa halvfabrikat och färdigrätter, och blundar för vart köttet i köttdisken faktiskt kommer ifrån.

  2. Jan Nilsson

    Svar till ZTCJ (2013-02-11 12:24)
    Kan ligga en del i det du säger. Lösningen att man alltid ska kunna spåra kött till gård och enskilt djur låter dock dyr och krånglig.
    Själv äter jag mest älg och i övrigt hoppas jag på rätt märkning och svenskt kött. Känns korkat och grymt att vi ålägger de egna bönderna Europas strängaste och dyraste regler och sen köper varifrån som helst bara det är billigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.