Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Krångel

Det blir allt svårare att ta sig fram i vårt samhälle för många äldre. Bara att betala räkningar har försvårats väldigt.

Själv skulle jag av ren medkänsla inte hålla mig till en bank som inte hanterar kontanter. Jag skulle väl klara mig, men det finns många äldre som vill kunna  ta ut sina egna ägandes pengar i kontant form. Tur att det finns en bank som orkar ge sina kunder kontanter om de vill ha.

En annan obarmhärtighet som tillkommit på många håll är krånglet med bussbljetter. För många räcker det mer än väl med att man ska skicka sms för att få åka lokalbuss. Nu ska man registrera sig för en ganska krånglig betaltjänst också. På sina håll krävs en smart telefon som faktiskt inte alla har. Går det att beställa biljetter per telefon på alla tåg- och flygbolag förresten?

Senast är det VK som i den goda viljan att minska näthatsutbrotten testar att avanonymisera "Tyck till" genom mer digitalisering. Det ska med början i Doroteta ske genom att man nyttjar sitt Facebookkonto om man vill skriva en kommentar på "Tyck till"

Det är fler än jag som lämnat FB och det är många som aldrig tänker börja med det. Några av de äldsta och trognaste tidningsläsarna är väl ute på FB, men för många vitala äldre som skaffat dator inskränker användandet sig till att surfa runt en del. För dessa och oss som hör till VVFB är det kanske snart sluttyckt på VK. Vilket känns tråkigt.

Gör det inte krånligare och dyrare och förstärk inte det känslomässiga utanförskapet för våra äldre i onödan. Håll livet så enkelt det går för den enskilde.

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Bertil Ingerlund

  Bertil Ingerlund skriver: Söndagen den 17 febr.2013

  Marknaden är det gudomliga uttryck som skapar en närmast religiös stämning hos många människor. Marknadens fundament uttrycks bygga på förtroende, vilket kan sägas sammanfatta dess komplikation i förhållande till verkligheten.
  Marknadens fundament uttrycks bygga på förtroende, vilket kan sägas
  sammanfatta dess komplikation i förhållande till verkligheten.
  En religion styrs inte av marknaden än så länge. Ett förtroende av en religion, byggs på
  saklig grund på ett historiskt information som härleder från den begynnelse som en gång skapats till vårt liv här på jorden.
  Till detta behövs ingen framtida prognos hur det ska bli för oss här på jorden.
  Efterfrågan runt om i världen har på något vis spårat ur, vilket inte bara antyder ett brett spektrum av upplösning av offentlig köpkraft. Det kan förebåda denna gång en upplösning av samhället.
  Detta är ett metaforiskt bevis på att bortom matematik och naturlagar, så finns det en obestridlig makt, en psykologi hos människor i vår ekonomi. Den finansiella världen tror naivt att den kan flyga, även med vikten av ändlös skuld kring sina fotleder.
  En skuld som går i arv till våra efterlevande.
  Så småningom dock, så kommer verkligheten för dessa efterlevande att måsta lösa
  denna skuld för att erhålla den frihet som vi en gång hade på denna jord.
  Hur detta ska lösas utan krig skulle ju vara en katastorf, men är en fråga som man idag inte kan svara på.
  Men man ser ju på en del grannländer där folket protesterar mot att deras frihet styrs av
  deras makthavande.Man kan säga att det kan vara en prognos för de efterlevande
  från födseln till 15 års ålder räknat från idag.

  MVH
  Bertil Ingerlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.