Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lyftande skola


Den första föreläsningen på SETT-mässan handlade om en skola i Bolton, Essa Academy, som uppstått ur ruinerna av en skola med väldigt dåliga resultat.

Området är fattigt och hade tidigare en låg medellivslängd. Två skolledare som själva vuxit upp på platsen och i den tidigare skolan berättade om den nysatsing man gjort. Ny teknik är med på alla plan, men den är inte bärande. Det är tankarna, ”tron” och drivet att lyfta eleverna.

Visst har det kostat att bygga en helt ny skola, men kostnaden ”per betyg” har halverats. Framför allt har den förändringen betytt väldigt mycket för många elever och hem.
Det går att förändra saker.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Krister Andersson

    Vi hade chansen att skapa en bättre skolmiljö i Vännäs, men ”cementerar” oss för en lång tid fast i Vegaskolans trista och begränsade förutsättningar. Grunden till detta är förvisso att det inte finns något framtidstänkande om Vännäs utveckling, så då akuta problem ska lösas så tas kortsiktiga beslut. Men du har rätt: Det går att förändra saker.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Krister Andersson (2013-04-18 11:04)
    Skulle man fått börja helt från början och haft god ekonomi vet man inte vilket beslut som fattats. Nu har vi en centralt belägen skola det beslutats att vi ska bygga vidare på när en del av övriga skolan visat sig vara sjuk. Jag tror och hoppas att vi ska få till en riktigt bra skolgård och vill inte alls skriva ner den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.