Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sagornas kväll


Just nu sitter jag med några ur personalen på förskolan Örnen i Bjurholm. De är de första som gjort klart PIM-utbildningens tre steg.

PIM står för Praktisk IT- och mediakompetens och är en utbildning för pedagoger som Skolverket färdigställt på uppdrag av regeringen. I Bjurholms förskolor och på fritids gör all tillsvidareanställd personal PIM nu under det sista året den är gratis. Både förskollärare och barnskötare.

Man skulle vara klar i oktober, men det gick betydligt snabbare. Man har nog inspirerat varandra. Den här första gruppen är en blandning av vana ”IT-rävar” och några som verkade aningen skrajsna inför uppgiften.

Steg tre i utbildningen är att man ska göra film med musik och röst och ikväll ser vi de första, alla sagor. Mycket bra utförda. Det ryktas om andra typer av filmer framöver, blir spännande att se. Vi gör examinationen i annan miljö än vardagens och med lite fika.

Det finns de i första PIM-gänget som inte har hela biten kvar till pensionen, andra är unga. Barnen på avdelningarna har fått se sagorna och flera av dem har gått igång och gjort egna berättelser. IT har kommit för att stanna, även i förskolan, och alla har nytta av att vara hemma på verktygen.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.