Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Start på stora skolan

Efter tre hektiska arbetsdagar och några kvällar på Liljaskolan i Vännäs var det dags att möta lärarna.

Jag måste säga att lugnet hos ”de drabbade” i sektor B (huvudsakligen de teoretiska programmen) imponerade på mig. De hetsade inte direkt upp sig över sommarens snabba rektorsbyten, nedramlande förändringar och att saker inte var så färdiga som man skulle önska. Biträdande rektor, specialpedagog på sektorn, har lagt ner ett fantastiskt jobb så att vi mot alla odds ändå kunde överlämna lärarnas och klassernas scheman idag.

Nu är jag bara rektor några dagar till innan den ordinarie, Henrik Bolin, tillträder. Vi ska hjälpas åt någon vecka innan jag går över till att jobba med yrkeshögskoleutbildningar under resten av veckorna på Lilja. Jag har bara fyra dagars erfarenhet, men det jag fått uppleva av Liljaskolans kreativa atmosfär känns mycket bra.

Jag brukar trivas i de små sammanhangen. Liljaskolan har faktiskt fler lärare och instruktörer än det funnits elever på de tre minsta skolorna jag jobbat på. Ca 170 tjänster och knappt 200 personer som arbetar med elever och utbildningar av alla sorter. En stor och betydelsefull arbetsplats.

På måndag kommer de som vi arbetar för, eleverna. De två första dagarna är vikta för årets drygt 330 ettor. Spännande.

20130814-202900.jpg