Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Trendigt och otrendigt


Efter att ha cyklat till jobbet ett tiotal gånger känns det här med cykling allt bättre.

En sak förundrar mig dock. Är det absolut nödvändigt att ha mörka solglasögon när man cyklar? Jag måste nästan kväva ett skratt när jag häromkvällen mötte ett par cyklister med rejält mörka solglasögon vid en tidpunkt då de istället skulle ha behövt pannlampa.

Jag frågade en god vän som med glimten i rösten påstod att man absolut behövde mörka solglasögon i alla lägen och att de säkert betydde 5 km i snitthastighet.

Det är tur att man har en 35 år gammal DBS som tillåter att man ser ut som bofinken, lite hur som helst. 😉

20130828-072638.jpg

Min vän med den förhärskande glasögonåsikten.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Miona på LensOn

    Hej Jan! Ja, det kanske inte är så praktiskt att ha mörka solglasögon på när det är mörkt på kvällen. Oakley har ganska bra lösningar på just det där. Man kan ex. få Radarlock-modellen med utbytbara glas. Ex. Radarlock OO9181-04 kommer med G30 Iridium och gråa glas. G30 Iridium släpper igenom 25 % ljus och förstärker kontraster. De gråa glasen släpper igenom bara 10 % ljus, ger naturlig färgåtergivning och är bättre i soliga förhållanden. Ganska smidigt att bara kunna byta glas när det blir lite mörkare mot kvällen, tycker jag! Och båda glasen är ”ventilerade”, alltså blir det inte så varmt heller när man cyklar. 🙂

  2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

    Hej å hå.
    Det finns tydligen grejor om man vill investera. Fast, jag tror jag kör på bofinksmodellen tills vidare. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.