Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Trafikverkets info


Trafikverket vidhåller att vägen förbi kyrkogården mellan Vännäs och Vännäsby inte kommer att öppnas igen.
Man varnar för att överhuvud taget besöka vägområdet.Det är enligt verkets pågående information inte en fråga Om, utan När vägen rasar. Teoretiskt skulle vägbanan redan ha gett sig iväg.

Man säger sig ha utrett alla alternativ och har bestämt sig för en ny vägsträckning. Det blir 1 km ny väg bakom Mariakapellet.

Några närvarande har frågat om alternativen och deras kostnader. Vägen påstås kosta 12 miljoner och en lösning med spåntning knappt 30 miljoner. Vattenfall sägs inte alls vilja medverka till förstärkning av området och hindra fortsatt erosion.

Alla åhörare är inte direkt nöjda med redovisningen av fakta och kostnader. Trafikverket säger att man gjort tre omgångar av undersökningar och vidhåller kostnadsbilden. Flera har också varit upprörda för att Trafikverket bara haft fyra telefonmöten med Vattenfall och att de inte kallats till mer formella möten.

Kommunalrådet sa nyss att det inte finns mycket mer att göra, trots att man vill ha kvar vägsträckningen. I ett krisläge kan Trafikverket tillämpa en nödparagraf som gör att man inte behöver kommunens godkännande.

Byggstart planeras till sommaren 2014.

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Fredrik

  Det är egentligen märkligt att så mycket kraft läggs på diskussioner om vägar och inte minst trafiksäkerhet när det dör många gånger fler människor av självmord än bilolyckor.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Man kan tycka det generellt är obalans i åtgärderna, men om en vältrafikerad väg är på gång att rasa ut i älven måste ansvariga myndigheter ta tag i saken.

 2. Monica Wahlström

  Jan. Det har knappast varit några ”telefonmöten” med vattenfall. Det lät som en oerhört förskönande omskrivning….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.