Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vännäs drabbas


Det är inte bara Umeå som drabbas när Volvo mycket sannolikt och tragiskt flyttar sin hyttmontering till Göteborg. Hela Umeåregionen och Västerbotten drabbas, däribland Vännäs.

Mest tragiskt är det förstås för de anställda och deras familjer, men kommunerna och företag av olika slag kommer att känna av flytten.

En sorglig dag.

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan

  Ja det måste ju kännas övermåttan tragiskt för den som nu mister jobbet att han/ hon då som grädde på moset ska betala högre skattesats för att finansiera skattesänkning för dem som är lyckliga att få ha kvar jobbet.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Det kanske inte är det mest tragiska när man blir arbetslös just det här med jobbskatteavdraget.
   Förhoppningsvis blir det också ganska kortvarigt för de flesta. Många kan slippa att alls bli arbetslösa då det tycks vara brist på personer med handens kunskap och arbetslivserfarenhet och stängningen sker 2015.
   Men visst är det ett ofattbart stort slag, främst mot många människor men också flera kommuner.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Det är nog tungt för väldigt många, inte bara på Volvo. Hoppas att det kan uppstå en del nya företag och att underleverantörer och serviceföretag som jobbat för Volvo kan hitta nya inriktningar. Som det är nu behövs det fler mekaniker och tekniker än det utbildas. Det innebär i bästa fall att flera snabbt kan hitta jobb och det hårda slaget mildras något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.