Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vilda västernfasoner


Enligt media har det fällts en dom i Marknadsdomstolen som innebär att barn kan ingå avtal genom att handla virtuella saker i appar utan föräldrars tillstånd.

Har inte läst domen, men det verkar komplett galet. Företag ska alltså kunna marknadsföra intigheter till barn som kan handla ett hem fördärvat och föräldrarna ska inte kunna vägra betala? Det finns exempel på barn som handlat för tiotusentals kronor.

Behövs det lagändring så ska den på plats fortare än kvickt. Marknadsekonomin är för viktig för oss och vår välfärd för att äventyras av rena vilda västernfasoner.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Har inte haft tid att titta på domen, men sådana domslut river ner mycket förtroende för rättsväsendet. I det här fallet marknadens rättsväsende.

 1. Pär Andersson

  ”Marknadsekonomin är för viktig för oss och vår välfärd för att äventyras av rena vilda västernfasoner.”
  Slutklämmen är ett viktigt konstaterande. Dock skulle styckets inledande mening lyda: Behövs det ett majoritetsskifte i riksdagen så ska detta ske fortare än kvickt!

 2. Thomas svärson

  Nu handlade ju inlägget om något allvarligare än majoritetsskifte.

  Men apropå majoritet i riksdagen, den bytte väl för några månader sedan då den rödgröna röran började samarbeta med SD? Fast förra veckan bytte den tillfälligt tillbaks igen, då Göran Perssons efterträdare, som likt honom på hans tid gillar borgerliga skattesänkningar för sin egen privata ekonomis skull, ”råkade” missa en votering…?

  Jag önskar er uppe i det vackra Västerbotten hellre ett maktskifte på lokalare orter, så att ni får möjlighet att börja komma ikapp den företagaranda och framtidstro vi har här nere på ”kontinenten”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.