Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Glädjande ambulansbesked

Det är ett steg i rätt riktning att landstinget förmodligen förmås satsa 4 miljoner till på ambulanserna. Det är inget kapacitetsöverskott i Umeå heller och med den här satsningen där skulle Robertsfors och Bjurholm få tillbaka sina fordon. Sveriges minsta kommun har på slutet haft den längsta teoretiska väntetiden i landet, 30 minuter.

Nätet av ambulanser är av vikt för precis alla, det angår mig i Vännäs om Bjurholm har en ambulans. Det rör umeborna. Ambulanserna står inte still och väntar på just när du eller jag behöver den. De används, de är på väg. Alla framkörningstider är just teoretiska. Det kan vara umeåambulansen som hämtar bjurholmsbon, eller den från Lycksele, eftersom bjurholmsambulansen hämtat umebon som krockat i Brännland då alla andra ambulanser var upptagna.

Jag hade själv behov av en ambulans till en person en gång, men fick svaret att jag skulle möta ambulansen med patienten eftersom alla bilar var upptagna. Då flera olyckor skett samtidigt hann jag köra 4,5 mil, ända in i akutintaget.

Ett vettigt nät av ambulanser hör till grundtryggheten samhället ska garantera.

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.