Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kaj Johansson till minne


Det är mycket tråkigt att läsa att Kaj Johansson har slutat sina dagar, inte mer än 69 år gammal.

Man kan vara stor företagare och entreprenör utan att vara stor som person, men jag upplevde Kaj som en mycket bra karl här under solen. Behövde man få veta något eller få hans synpunkt på något så tog han sig tid till det. Utan tillstymmelse till dryghet eller ovanifrånperspektiv. Kaj var även min arbetsgivare en period och jag uppskattade honom också som sådan.

Man upplevde att han aldrig blev för stor för sin hembygd och att han tänkte på helheten, inte bara sitt. Han fick också prova motgångar, något som kan bidra till att forma en person så att man klarar även medgången.

Senast vi språkades vid var på ”Kajs” i september då vi pratade om vägmästarutbildningen (VAT) som skulle starta på Liljaskolan och om behovet av lastbils- och maskinmekaniker.

Tankarna går till de närmaste i sorgen. Man får också önska Stefan och Per-Jonas lycka till med att fortsätta att förvalta och vidareutveckla företaget.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Fredrik Jacobsson

    Det är otroligt vad han hann med i en bransch som annars är tung att bli stor i! Han måste ha haft en otrolig känsla.
    Ringde till farmor igår kväll och nämnde detta, hon är ju 94 och hon blev berörd och nämnde att alla i bygden haft med honom att göra på ett eller annat vis. 69 är för låg ålder, sen hade han nog varit till stor nytta som mentor och tex föreläsare framöver, tråkigt på alla vis

  2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

    Tråkigt på alla vis.
    Kaj kanske var kanske väl stillsam, tillbakadragen och ödmjuk för att trivas i föreläsarrollen, men som god mentor och rådgivare borde han ha haft fullt upp länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.