Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ute och cyklar

Har just bjudit en vän på en tågresa till Umeå. Min nya begagnade cykel har fått göra resan för första gången. Kostade en ungdomsbiljett för henne, men bättre det än att gravsaltas bakom bilen längs E12 de här måttligt kalla dagarna.

55 minuter tog det från Fågelstigen i Vännäsby till Eductus på Formvägen 16, med fem minuters väntan på tåget i Vännäsby. Då har benen i stort sett inte cyklat sedan september. Med mer anpassad framförhållning vid Vännäsby C och lite mer trimmade ben hoppas jag kapa den tiden en smula. Nu kändes motan väster om E4 lite, ja, motig.

Mellan Umestan och Formvägen hann jag möta drygt 15 cyklister i morse. Det är inte alldeles dåligt en halvsur och grå februarimorgon.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Malin Österlund

  Hrm jag skulle nog tagit raka vägen upp genom Haga så att jag kom ut på ÖK vid Rönnbärsstigen. Där följa ÖK till Björnvägen, Björnvägen bort och runda Laitis sen under gamla E4 och rakt fram. 😀

 2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Den ska jag prova. Konsulterade Google Maps och där ansågs det att vägen över Umestan – Greenzone var närmast. Men jag gillar omväxling och några hundra meter hit och dit spelar ingen roll.
  Tack för tipset!

 3. Malin Österlund

  Det blir dessutom lite variation med omgivningarna 😀 Det är nämligen den vägen jag cyklar som ska till och från Mariedal. När jag såg att Eductus låg vid TV huset så var det enkelt. Fast det kanske blir dyrt att passera, Intersport, godishuset, hööks, café viktoria mm 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.