Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kompetensutveckling


Den gångna veckan blev huvudsakligen en utbildningsvecka för min personliga del.

Onsdag och torsdag var intensiva föreläsningsdagar med mycket input från olika håll. Både nationellt och internationellt. Lite otippat blev Niklas Lundblads (”chefsledarutvecklare” på SLU) timmar om ledarskap utifrån Shakespeares Henrik V en av dagarnas absoluta höjdpunkter.

Det fanns fler toppar, inte minst bland dem som var lite mer utmanande. Går det som jag tänkt kommer jag tillbaka hit med några mer allmängiltiga glimtar.

Som vanligt fanns mycket att hämta från kollegorna för den som vågade fråga. Regionchefen guidade bland personerna och jag hade stor nytta av rasterna, luncherna och kvällen.

Även fredagen blev en sorts utbildningsdag då jag besökte två av Eductus större utbildningskontor i huvudstaden. Det ena med fokus på arbetsmarknad och det andra på integration. Generösa platschefer och personal gjorde besöken mycket värdefulla. Särskilt det ena där chefen hade mer tid, bjöd på mycket och gärna skulle komma upp och bidra till vår utveckling om det behövdes. Och utveckling ser vi fram emot här i Umeå.

Förutom nya insikter, ett kraftigt utbyggt kontaktnät och mycket bollande av jobbidéer fick jag också en del tid med släkten. Det var inte det sämsta. Här nedan en bild från lördagens ”hästpromenad” i stadsnära skog.

20140309-230345.jpg

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.