Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Utopipolitik utan kritik


Jag spetsade första delen litegrann. Visst finns mycket av engagemang och driv inom MP. Understundom även kloka förslag. Men ibland kommer det fram sådant som ligger bortom allt vad som kan hittas även hos yttersta vänstern. Förslag frikopplade från flertalet ekonomiska realiteter och ofta med mer av symbolik än realism.

I det andra ledet spetsade jag ingenting. Varken V eller MP:s förslag behöver rädas direkt granskning av media som nu längtar efter omväxling. Det kom fram förra veckan i en undersökning som SVT och andra uppmärksammat.

Nu visar det sig att SIFO inte hittar en enda artikel som är negativ mot MP, icke en. Det är ett stort och duktigt underbetyg åt Sveriges media- och journalistkår och ett verkligt demokratiproblem. Vilka ska granska innehåll och resultatet av MP:s (och V:s) politik och hur blir det när ingen gör det?

Det tål att fundera på.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Ja, det blir totalskevt när journalisterna inte vågar undersöka och kritiskt granska ”åt alla håll och kanter”, inklusive de för tillfället populära trendsättande grupperna, vare sej det gäller Miljöpartiet eller Rfsl eller för den delen Nya Moderaterna (medan de ännu var nya ;o). Så fick vi t.ex. de nya mentala könsbegreppen (fr.o.m. 1 juli 2013) med barnafödande karlar o.s.v., och så kunde försvaret rustas ner nästan som på 20-talet.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   För oss i Norrland finns det mycket bland de politiska utspelen från t.ex. MP som skulle ha varit granskat. Men det gäller som du säger en hel del.
   S la ner 50-60 förband mot slutet av sin långa regeringstid. Alliansregeringen har inte lagt ner några, men visst har man gjort missbedömningar. Sverige och hela Europa har agerat aningslöst i ett kvarts sekel vad gäller vårt försvar. Det skulle kunna bli det dyraste vi gjort, jag hoppas verkligen det inte blir så.
   Personligen tror jag att bl.a. avskaffandet av värnplikten hör till de svenska misstagen som aldrig skulle ha gjorts.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.