Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Arvoden i Vännäs

Det blev en lång KS-dag. Från 0830 till nästan 19, med gruppmötena.

Tänkte nämna en fråga, arvodena för kommunalråden och andra ordföranden. Det var definitivt inte den största och tyngsta frågan idag, det var budgeten. Däremot var arvodena i nuläget kanske ärendet med största sprängkraften. M, FP, KD, MP och V berördes inte i nuvarande parlamentariska läge där C och S har en överenskommelse som gör att man delar upp alla ordförande- och viceordförandeposter mellan sig, men frågan är viktig för politiken som helhet.

I rättvisans namn ska man understryka att de som i nuvarande politiska läge skulle omfattas inte har lagt förslaget själva. En bakomliggande orsak till personalutskottets föreslag om uppjustering av ordförandearvodena är att man inte vill att löneskillnaden mellan kommunchef och kommunalråd ska bli alltför stor.

Efter den rätt långa förhandlingen  landade de närvarande partierna – M, FP, C, S och MP – i att ingen förändring i arvodessystem ska ske. Ingen ”extra” höjning utöver snittet av löneökningarna.

Däremot ska omfattningen på oppositionsrådets uppdrag gå ner från 75 till 50 %. Liljaskolans ordförande ska gå från 10 till 30 % och vice ordförande får 5 %, dvs 2 timmar.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.