Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sämsta EU-valet


Det sämsta val en klok och demokratiskt sinnad människa kan göra vad gäller Europaparlamentet är att strunta i att rösta.

En och annan som är missnöjd med EU, oftare med svenskt övernit och svenska övertolkningar, är inne på att ”hämnas” på EU genom röstskolk. Man tänker visa hur obetydligt EU är genom att låta andra få större andel av rösterna.

Idag påverkar EU-beslut mer än två tredjedelar av allt vi gör i stat, landsting, regioner och kommuner. Det spelar roll vilka som sitter i parlamentet. MP vill öppna för att EU ska få beskatta oss, det känns mycket farligt, men EU finns och påverkar oss. Det är viktigt att vi påverkar hur parlamentet ska se ut.

Det som sker när man låter bli att rösta är att röster på extrema partier i Europa får en större vikt än de ska ha. Bruna partier, några med Putin som framtidshopp önskar att du inte ska rösta. Du lämnar en plats öppen för dem.

Gör inte det. Rösta på ett ansvarstagande parti som varken tänker förstöra demokratin eller ekonomin och i längden välfärden.

Jag kryssade en moderat.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Så sant, så santoch ger dessutom inte ett intryck av att bara vara propaganda för någon visst parti.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Man måste kunna se sakerna ur olika perspektiv. Inte bara vara partimegafon. Blir lätt enfaldigt.

 2. lf

  Men hur kunde du kryssa en moderat.De som velar om rätten till att alla skall ha rätt till bra villkor på arbetsmarknaden oavsett var de kommer ifrån.Hur skall vi komma till rätta till den dumpning av löner och arbetsvillkor om Sverige inte går i bräschen.Vi är ju ett föregångsland (har då varit).
  Då den stora arbetskraftsinvandringen skedde på 60 och 70-talet,hörde jag aldrig talas om diskriminering.
  Men vet du vad som gällde då,jo solidaritet.

 3. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Alla ska ha rätt till bra villkor. Där vi måste se till att reglerna verkligen följs är framför allt vägtransporterna. Där har det varit sorgligt mycket Vilda västern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.