Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Opolitisk i Almedalen


Går det att vara det? När man är politiker på hemmaplan? Vi får väl se.

Det blir intressant att få uppleva det här evenemanget en gång. 3 331 föredrag och programpunkter som behandlar det mesta under solen säger något om det oöverblickbara. Det gäller att välja.

Samtidigt är en stor andel av Sveriges politiska, ekonomiska och mediala makthavare under relativt lång tid samlade och träffbara på väldigt liten yta. Det sägs vara unikt i världen. Personligen kan jag nästan känna det lite riskabelt ur säkerhetsperspektiv.

Intressant är det också att få vara med och representera Eductus, ett hyfsat stort Academediaföretag som arbetar med vuxenutbildning, integration, matchning och rekrytering.
När vi som åker från olika systerföretag hade en dag om Almedalen i maj fick vi bl.a. frågan om vilka som var politiskt engagerade. Lite förvånad blev jag då vi borgerliga politiker var i klar minoritet av minoriteten politiker och av att flera partier från rödgröna sidan var representerade. Visst förstod jag det skulle vara en blandning när man representerar 10 000 arbetsplatser, men fördelningen anade jag inte.
Där rök en fördom till.

Blir det som jag tänkt stannar jag någon dag till och är med på Moderaternas dag. Då inte fullt lika ”parti-o-politisk”. 🙂

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.