Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sverige, Sverige


Det måste vara svettigt som denna sommar att försöka utmåla Sverige som ett riktigt eländigt ställe. Vissa borde skämmas över sina långtgående försök.

Visst är vi fortfarande på jorden, med allt som händer här, men jämfört med det mesta av omvärlden har vi det fantastiskt bra. På vissa områden bäst. Nyligen utsågs vi till det land i världen där det är bäst att åldras. Åldrandet är i regel ingen lätt sak och mycket skulle behöva förbättras, men ändå. Bäst.

När det gäller ekonomi är det lite lättare att jämföra länder. Här nedan ser vi några EU-diagram som visar utvecklingen av BNP, disponibel inkomst och sysselsättningsgrad.

Visst finns mycket man vill förbättra, men jämför vi med länder som finns på jorden ligger vi riktigt, riktigt bra till.

IMG_1240.JPG

IMG_1239-0.JPG

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Bengt

  Vill i allt väsentligt ge dig rätt. Strategin från S torde vara att så mycket som överhuvudtaget är möjligt svartmåla à la Finn Fem Fel! – försök, försök, försök! leta, leta, leta! Till och med i Paradiset skulle man nog kunna hitta ”fel” – om man gav sig attan på det. Alldeles för lite omväxling till exempel. Men: Skolan! Här går det knappast att komma ifrån att Alliansen misslyckats. Kapitalt. Totalt. Fullständigt. Och just detta kommer väl vara en starkt bidragande orsak till den högst sannolika Alliansförlusten om en dryg månad.

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Nog ser det bra ut. Ingen kan väl förneka det. Men varför vill ändå så många fler än jag byta regering? Är det fel på siffrorna eller är vi för dumma att förstå att allt detta skulle förstöras med en ny regering?

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Det finns olika anledningar, förutom makten för dem som är i närheten av den. Dels brukar många vilja byta ä regering efter ett par perioder. Sen har nog många fastnat framför den svartmålande nidbilden där Sverige framställs som ett raserat land i fritt fall. Skulle vänstern vinna är det kanske krattat för en väldig besvikelse.
   Jag tror att vi skulle backa ekonomiskt och rasa på alla de områden som de här diagrammen återger. Vilket inte minst drabbar pensionärerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.